nedeľa 1. septembra 2013

Dreams come true. 1. kapitola

Surprise.

Nový príbeh. S kým? Uvidíte.

Zo začiatku to bude možno pripomínať 'Stole my heart', ale potom sa to zmení.
Samozrejme, podľa mňa lepší začiatok než bol v SMH. Rozumnejší.
Uvidíme, čo na to poviete.

Strašne sa bojím, tak ma prosím neukameňujte v názoroch.
*K
_________________________________________________________________________

,,Lea bež otvoriť! Niekto zvoní!" zakričala na mňa mama z jej pracovne.
,,Dobre dobre už idem!" zakričala som naspäť a ako-tak som sa chcela vytiahnuť
z postele. Pohľadom som zavadila o zrkadlo a skontrolovala som svoj odraz. Pramienky hnedých vlasov vychádzali zo zviazaného drdola a šteklili ma na krku. Hnedé, pre väčšinu ľudí v mojej spoločnosti, temperamentné oči lemovala tenká čierna linka, ktorá im aj v tento všedný deň dodávala šmrnc. Na to, že mám len 16 (skoro 17) rokov som vyzerala trošku vyspelejšie než obyčajné dievčatá v mojom veku.
Vysiace pramienky som vrátila na svoje miesto v drdole a konečne som zišla dole na prízemie. Náš dom nebol dostatočne veľký na našu pridobrú finančnú situáciu, ale nám sa takto žilo skvelo a bez nepríjemností. Moja mama je finančná poradkyňa a otec robí v Blackberry až v Anglicku, čiže väčšinu času trávim sama, alebo s mojou najlepšou kamarátkou Nickie, ktorá práve nie je doma. Odišla na dovolenku so svojimi rodičmi do Talianska a mala by sa vrátiť až niekedy na budúci týždeň.
Otvorila som dvere a predomnou stála tá, na ktorú som pred pár sekundami myslela a hodila sa mi okolo krku.
,,Nickie, pre Boha živého čo ty tu robíš? Nemala si byť v Taliansku?" užasnuto som sa na ňu pozrela, keď ma pustila zo svojho pevného zovretia.
,,Vrátili sme sa skôr. Mama potrebovala niečo súrne vybaviť a aj tak.. už mi bolo za tebou smutno." zasmiala sa moja najlepšia kamarátka a ja som si ju prezrela. Jej husté ryšavé, dlhé vlasy jej padali na ramená a jej teraz jemne opálená pokožka ukazovala jej krásu.
,,Čo niečo súrne? Čo je také súrne, aby ste prerušovali dovolenku?" usmiala som sa na ňu a vtiahla som ju do predsiene, kde sa vyzula.
,,Neviem a ani ma to veľmi netrápi. Veď vieš aká je moja mama ..nič neprezradí a tak sa o to ani nepokúšam pre istotu." zasmiala sa a jedným pohybom ma zastavila pri pokuse prejsť do obývačky. ,,Chceš mi povedať, že v takýto krásny deň chceš sedieť doma a nič nerobiť? Prišla som sem, aby sme niekam spoločne vyrazili a poklebetili." zasmiala sa Nickie a ja som sa rozosmiala.
,,Dobre.. tak ideme na nákupy.. už aj tak som dávno nikde nebola." usmiala som sa na ňu a vzápätí som ju ťahala na poschodie, do mojej izby, kde sme sa obe s radosťou vrhli na moju skriňu plnú handier, ktoré už ani nemám kam dávať.

,,Och..nevládzem ani prstom pohnúť!" zasmiala som sa, keď sme sa zvalili v blízkej kaviarni na pohodlné kreslá po dlhom a únavnom dni s Nickie. Nákupy, pedikúra a manikúra vedia unaviť.
,,No čo? Dáme si latté? Na upokojenie? Aj tak to ešte nieje všetko.. mám pre teba darčeky z dovolenky." usmiala sa na mňa Nickie a ja som sa na ňu prisprosto pozrela.
,,Si normálna? Nemala si si čo robiť starosti s darčekmi, a už vôbec nie pre mňa." usmiala som sa na ňu, ale jej pohľad ma zastavil v ďalších námietkach. Ani som si nevšimla, kedy sa pri nás zjavil čašník. Nickie bez zaváhania objednala aj mne a ako rýchlo čašník prišiel, tak rýchlo sa aj vyparil.
,,Lea, si moja najlepšia kamarátka a tak ti vravím nechci ma nahnevať. Darčeky som ti doniesla a verím, že ma budeš chcieť zjesť od radosti." zasmiala sa a spomedzi tašiek vytiahla jednu z tých väčších a podala mi ju.
,,No to som zvedavá, či si sa mi trafila do vkusu." zasmiala som sa, začo som si vyslúžila nepekný pohľad. Otvorila som tašku a nakukla som do nej. Nové CD aj tričko skupiny '30 Second to Mars' mi spravili ohromnú radosť a ja som Nickie skočila okolo krku. Trafila sa. Síce obľubujem skôr tie jemnejšie skupiny, ale 30STM má niečo do seba. Samozrejme, o Bieberovi alebo o One Direction, podľa väčšiny ľudí na svete, terajších najlepších chlapčenských hviezd, nechcem ani počuť. Nechápem, čo na nich tie pojašené dievčatá vidia, aj keď sa popravde vyhýbam styku s ich fotkami a pesničkami, čo nie je až tak jednoduché. Neviem dokonca, ani ako vyzerajú a tak ich nesúdim.

,,To ešte nie je všetko, musím ti niečo povedať." zasmiala sa Nickie a vytrhla ma z myšlienok. Zvedavo som sa na ňu zapozerala a čakala som, čo povie.

Zo začiatku možno budete vedieť, čo a ako bude pokračovať, ale verte, že sa to zmení.

Názory?
Kým tu nebude dosť komentárov nepridávam ďalej.

*K

8 komentárov:

  1. Je to krásne!! <3 rýchlo ďaľšia!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem takéto konce :) ***

    OdpovedaťOdstrániť
  3. držím ti palce,aby to zožalo úspech aj u ostatných dievčat,lebo u mňa áno ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. What? O.o Prekrásný začiatok :) Těšiing na pokračovanie..:33
    A to, že sa začiatok podobá na SMH, nevadí, trošku sa mi aj vrátili spomenky, keď som tu poviedku čítala..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. woow :3 je to úúžastné.......... °vikiii°:3

    OdpovedaťOdstrániť