nedeľa 8. septembra 2013

Dreams come true. 3.kapitola


Neverím, že už začína druhý týždeň školy. Proste neverím.

Dievčatá v komentároch predtým sa "sťažovali" na to, že je to príliš krátke, a že sa to podobá na SMH.

Dievčatá, prvé časti sú síce kratšie, ale tým, že bude príbeh pokračovať sa všetko zmení.
Som si aj vedomá toho, že je to podobné, ale vravím Vám, že ten dej až taký rovnaký nie je aj keď sa to zo začiatku zdá. Len mi verte, prosím.

Dobre, už netrepem lebo sa cítim trápne. Hope u like it.
*K
__________________________________________________________________________

,,Totiž rozhodli sme sa, že sa presťahujeme do
Londýna." usmiala sa mama a mne sa od úžasu roztvorili ústa. Sedela som tam na gauči a vnútorne som prekonávala srdcový infarkt, pričom zvonka som vyzerala akoby som zamrzla. Prvá sa spamätala Nickie a rozvrieskala sa na celý dom, ale mne v hlave zneli slová. Londýn, ja, sťahovanie, sen. Konečne sa mi to rozležalo v hlave a ja som sa rozplakala od šťastia, pričom som skočila na Nickie a skoro som ju rozpučila. Kútikom očka som sa pozrela na naše mamy, ktoré sa rehotajúc prizerali na divadielko pred nimi, ale práve v tej chvíli mi bolo jedno, čo si o mne mama pomyslí.
,,Mami ďakujem!" usmiala som sa a ešte s plnými očami sĺz som sa na ňu hodila a stisla som ju v mojom náručí. Mama sa rozosmiala sa a pritúlila si ma bližšie k sebe.
,,Tak kedy sa máme začať baliť? Kedy odlietame a opúšťame túto Narniu menom Slovensko?" vychrĺila svoje otázky Nickie a ja som sa rozosmiala. Sadla som si veľa mamy a čakala som na podrobnosti.
,,Dobre.. takže bývame na tej istej ulici, ale naše domy nie sú hneď vedľa seba takže, ak sa budete chcieť vidieť musíte sa prejsť. Budeme bývať pri centre Londýna v pokojnej štvrti, aspoň tak o nej hovoria." hovorila dôležito mama a ja som sa rozosmiala nad jej výrazom ,,Domy sú väčšie než tento a delí nás len 10 minútová cesta od centra, čiže Big Ben, London Eye, Tower Bridge atď. sú nám skoro ako na dlani. Ste zatiaľ spokojné?" zasmiala sa mama a ja som sa zvedavo pozrela na Nickie, ktorej oči žiarili viac než mne. Stále mi zatĺkala, že Londýn má len rada a nie je do ňho zbláznená ako ja, ale teraz ma usvedčila o svojom klamstve. V duchu som sa rozosmiala a znova som sa nalepila na mamu, aby som ju mohla spokojne objať.

Pár dní neskôr 

,,Ták a sme tu." usmiala sa na mňa mama z typického Londýnskeho taxíka, keď sme zastali pred veľkým, ale za to rovnakým ako ostatné, domom. Užasnuto som sa pozerala na ten krásny dom a pomaly som sa vyštverala z auta. Slnko síce svietilo, no aj napriek začiatku júla tu bolo chladnejšie než u nás. Bližšie som si k sebe pritisla mikinu, ktorá mi jemne zohrievala telo a prešla som k našim kufrom, ktoré už taxikár vybral z kufra a vyrovnával sa s mamou. Náš nábytok a väčšina osobných vecí ako oblečenie a všetko podobné už boli tu a my sme vzali už len posledné veci a zabalili sme ich do kufrov. Zdvihla som hlavu, aby som videla na mamu a vtedy som si všimla, ako okolo nás prefrčali na ďalšom taxíku Nickie a jej mama. Zakývala som im a keď prešli pozrela som sa na mamu, ktorá sa milo usmiala na taxikára a ten odišiel.
,,No čo? Ako sa ti tu vidí?" usmiala sa na mňa mama a ja som sa na ňu oslňujúco usmiala.
,,Mami je tu dokonalo. Presný Londýn, ako som si ho vysnívala." usmiala som sa a pomohla som jej s kuframi, ktoré sme bezpečne dopravili k dverám. Stačilo už len otvoriť dvere a ocitla by som sa v budúcnosti, ktorá bola pre mňa na prvý pohľad dokonalá. Mama po mne hodila kľúčik, ktorý som vďaka mojim super reflexom zachytila a žiarivo som sa usmiala. Kľúč som vložila do zámky a ozvalo sa štiknutie, ktoré oznamovalo, že sa dvere odomkli a my môžme vojsť dnu. Očakávala som neporiadok a zmätok, ale keď som otvorila dvere ukázala sa mi najprv útulná predsieň a potom dve rozdielne cesty.Prvá viedla do obývačky a tou druhou som sa najprv nezamýšľala, pretože časť našej novej obývačky ma pripravilo o slová. Vládol tu dokonalý poriadok a aj keď nábytok pochádzal z nášho domu na Slovensku vyzeralo to, akoby sem patril odjakživa a bol súčasťou tejto vízie predomnou. Až teraz som si všimla, že o zárubňu je opretá mama a so spokojným výrazom na tvári ma pozoruje. Otočila som sa k nej a znova som ju objala.
,,Mami ďakujem ti za všetko.. ďakujem, že si mi splnila sen." zašepkala som jej v náručí a pocítila som ako sa jej radosťou rozbúchalo srdce.

,,Zlatíčko je to v poriadku.. neďakuj mi.. ja len chcem, aby si bola šťastná a keď sa naskytla takáto príležitosť nemala som dôvod pochybovať. Viem, že to tu budeš milovať a nejako cítim, že toto je to miesto, kde sa tvoj život zmení od základov." nežne ma pobozkala na čelo a ešte pevnejšie ma stisla. ,,Nechceš si prezrieť tvoju novú izbu? Alebo som vymýšľala nové zariadenie nadarmo?" zasmiala sa a mne hlava ihneď vystrelila a zapozerala som sa do jej očí. Lietali v nich nezbedné iskričky a aj napriek svojim 38 rokom mala črty dievčatka. Pustila som ju a šprintom som vybehla hore schodmi, kde som rad za radom rozrážala dvere a hľadala tie moje. Najprv som narazila na kúpeľňu, ktorá bola prekrásna, ale nejako ma to v tej chvíli nezaujímalo a snažila som sa objaviť ďalej. Našla som, dá sa povedať, zábavnú izbu, kde som videla biliardový stôl a v duchu som si gratulovala k dokonalým rodičom. Prebehla som naspäť a vošla som do čarovnej izby, o ktorej som nepochybovala, že patrí mne. Ostala som vyvalené stáť vo dverách a obdivovala som čarovné miesto, ktoré odteraz dostalo novu kráľovnú. Mňa.
_________________________________

???

Dole prosím názory.

5 komentárov:

  1. Klaudia..Aww!!
    Musím uznat, i když se to dosti ze začátku podobá SMH, tak věřím, že to bude víc než dokonalý..:33
    PS: Tato část je víc než božííí :***
    PSS: Promííň, že jsem s tím tolik otravovala no...já se vždycky na tvoje části příběhu moc, moc těším :PP
    PSSS: Těšíííng mega na dalšíí :'3
    PSSSS: Kdy bude nová část 'Fifty Shades of Styles' ??? A bude ještě něco přidávat i Janii? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nemám čo povedať len že je to užasné ***

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mega úžasná nová poviedka :)*.. Len tak ďalej ;))

    OdpovedaťOdstrániť