pondelok 26. novembra 2012

God's wings 26th

za príp. gram. chyby sa ospravedlňujem :) snažím sa, aby tam neboli :)..užite si časť a potešte ma komentárom :)...Janii



Emma

„Emma, ešte raz prepáč za to, že som vás...ehm vyrušila.“ ospravedlňovala sa mi Michelle už asi po 1ox.
„Nebudem tvrdiť, že to bola tá najvhodnejšia chvíľu tvojho 'nástupu', ale...už to neovplyvníme.“ pokrčila som ramenami a zasmiala sa.
„Nechcem byť zvedavá, ale už ste...veď vieš.“ nadvihla obočie.
„Vďaka tebe nie.“ povedala som na rovinu a sadla si k nej za stôl v kuchyni. Harry sa tak hanbil, že radšej odišiel hneď po tom ako sa obliekol a povedal mi, že sa mi ozve. S Michelle si vymenili len letmé objatia a už ho nebolo.
„Ou..hups.“ preglgla.

„To nevadí vlastne...možno sa aj dobre stalo.“ vydýchla som.
„Prečo? Myslela som, že TO už chceš. Harrolda predsa ľúbiš, nie? Tak s kým ak nie s ním.“ zase tie moje pochybnosti. Och Emma, nerob z toho vedu! Už si ako tvoja matka!
„Veď práve, len..stále neviem. Ľúbim ho a on ľúbi mňa, ale...“ vzdychla som si. „Aké to je?“ s otáznikmi v očiach som sa otočila na moju najlepšiu kamarátku, ktorá v pokoji žuvala žuvačku a hojdala sa na stoličke v našej malej kuchyni.
„Sex?“ prikývla som. „Neviem teda...asi sa to preceňuje. Hej, hej, prvýkrát je to niečo 'waúú', ale to všetko, čo je po prvýkrát. Neviem, asi nie som ten správny človek, ktorý by ti mal o tom hovoriť. Viem, ty to chceš počuť z tej dokonalej stránky, ale ja takú ani nepoznám. Neviem aké je to niekoho tak veľmi ľúbiť ako ty možno Harryho, takže moje doterajšie sexuálne skúsenosti sú z tohto pohľadu na bode mrazu. Pre mňa to bol vždy len sex. Nič viac len chvíľu 'dnu' a potom zase 'von' a už sme sa nevideli.“ priznala sa mi. Tento príbeh som poznala už predtým. Po večeroch na internáte sme sa s Michelle často rozprávali na túto tému, veď za štyri roky mi čo-to aj povedala, ale nikdy som nemala priateľa ja, takže som to nevedela posúdiť.
„Takže žiadne splynutie duší a dosiahnutie raja?“ zasmiala som sa.
„Ten raj možno, ale splynutie duší? To mi povieš ty.“ žmurkla na mňa.
„Ak sa toho dožijem.“ 'zafňukala som'.
„Nevešaj hlavu Emma.“ usmiala sa. „Príležitostí, tých ešte bude neúrekom. Alebo ma niekde vymknite.“ rozrehotala sa. „Povedzme si to jasne. Väčšinou som to ja kto vás pri tom načape a vyruší.“ podotkla. Pravda...

„Dobre, dobre.“ zodvihla som ruky na znak obrany a vzdávania sa. „Mali by sme sa asi trošku povenovať aj tebe, nie? Alebo by som mala povedať Niallovi?“ zabrdla som. Michelle hneď očervenela a aj keď sa to snažila skryť krútením hlavy a smiechom vedela som, že tam niečo je.
„Netrep!“ ohriakla ma. „Také niečo ako ja a Niall ani nie je. Sme LEN kamaráti.“ to hej, to poznáme.
„Nechceš ma o tom len presvedčiť?“ skúšala som. „Alebo seba?“
„Nie!“ ruky si prekrížila na prsiach. „A odmietam čokoľvek povedať.“ trucovala.
„Takže predsa je tu niečo čo by si mi mala povedať?“ nadvihla som obočie. Podľa jej výrazu som vedela, že som trafila do čierneho.
„Jedna pusa v opilosti nič neznamená, nie?“ tvárila sa nevinne.
„Ty jedna!“ namierila som na ňu ukazovákom. „A že nič!“ skríkla som a v momente bola na nohách v prípade nutného objatia 'čerstvo zaľúbenej'.
„Kecáááám.“ chytala sa za brucho. „Žiadna pusa.“ vyplazila mi jazyk.
„Michelle, toto nie je smiešne.“ krútila som hlavou a so smútkom si sadla naspäť na stoličku.
„Prepáč, ale keď ty si chcela počuť niečo také a ja neznášam, keď ťa sklamem.“ cez stôl ma chytila za ruku.
„No dobre, ale povedz mi pravdu. Naozaj sa ti nepáči?“ hlavu som naklonila doprava a čakala čo povie.
„Nie...teda možno, ale...sme len kamaráti a to mi stačí. Je zlatý, to nepopriem, ale myslím, že by z toho aj tak nič nebolo.“ pokrčila ramenami.
„Dobre, už ti dám pokoj.“ s úľavou v hlase mi poďakovala a odišla do izby. Ja som prešla tiež, ale do tej svojej. Z kabelky som vytiahla malú kartičku a do pravej ruky zobrala telefón. Naťukala som jednoduché číslo a čakala kým to dotyčný na druhej strane linky zodvihne. S rýchlo tlčúcim srdcom som rátala počet pípnutí. Po treťom sa rozozvučal chrapľavý hlas.

„Prosím?!“ ozval sa.
„Pán Timoti?“ uistila som. „To som ja, Emma Donovan, rada by som sa s vami dohodla na nejakom stretnutí.“ povedala som s úsmevom, pričom som v ľavej ruke kŕčovito 'žužvala' vizitku tohto modelingového agenta.

O pár dní neskôr

Bol štvrtok, niečo pred obedom. Nervózna, ale hlavne vysmiata som kráčala do centra mesta, presnejšie do modelingovej agentúry pána Timotiho, s ktorým som mala dohodnuté stretnutie. Pred budovou ma čakal Harry. Dohodli sme sa tak hneď po tom, ako som sa s Joshom dohodla na presnom termíne stretnutia. Harry opäť vyzeral dokonale. Ráno mali ešte nejaké interview takže bol 'nahodený'. Čierne nohavice, biela košeľa a sako. Vyzeral viac než božsky. A čo je najlepšie? Je môj!
 „Ahoj kráska.“ pozdravil ma, pričom som ho ja už stískala. Od nedele sme spolu neboli, pretože mal veľa práce. Nestíhal.
„Chýbal si mi.“ mumlala som mu do hrude.
„Ty mne viac.“ pevne ma chytil okolo pásu a ešte silnejšie ma 'skryl' vo svojom náručí.
„Nie si ostrihaný?“ prekvapivo som skúmala dĺžku jeho kučier, keď som sa odtiahla. Bez upozornení som si prsty vplietla do tých najjemnejších vlasov a snažila sa spozorovať nejakú zmenu.
„Po tom darovaní pre charitu mi to nejako čudne stálo, tak mi to naša kaderníčka ešte napravila. Samozrejme, Lou jej asistovala, pretože tá by neprežila, keby sa mi kučery pokazia. Vraví, že na nich závisí celá moja kariéra.“ krútil hlavou.
„A nie?“ doberala som si ho.
„Nie!“ ešte raz pokrútil hlavou. „Josh vraví, že na jamkách v lícach.“ naschvál sa tak vyškeril, že mi prišlo strašne smiešne.
 „Jaj ty moja jamka.“ zasmiala som sa a konečne ho pobozkala. „Mali by sme ísť dnu.“ pozrela som sa doprava, kde nás akési malé dievčatko fotilo. Po uverejnení nášho vzťahu som očakávala väčšie 'bum', hlavne po tom, ako sa Harry bál, ale nič také sa nedialo. Áno, čítala som skoro na každej internetovej stránky, že som len ďalšia korisť bájneho lámača ženských sŕdc Harryho Stylesa, ale mne to vyhovovalo, pretože sa mi aspoň extra nevenovali. Mama, tej sa to ešte viac dotklo. Otec ma pozval v pondelok na večeru, a dopodrobna si pamätám na našu rodinnú 'idylku'.

Večera ako taká prebiehala v tichosti. Nikto nemal náladu nič hovoriť a otec s Mattom sa tešili, že som prišla, takže som bola šťastná aj ja. Po večeri som sa podujala spratať riad. Akurát som utierala posledný tanier a vkladala ho do linky, keď sa za mnou objavila mama aj s akýmsi časopisom v rukách.
„Tak je to predsa len pravda?“ položila ho na linku, aby som si mohla pozorne prezrieť titulku. Bola som na nej práve ja s Harrym. Fotka bola z tej charitatívnej akcii v sobotu. Museli nás odfotiť akurát vtedy, keď mal ísť Harry spievať a pobozkal ma. Titulok znel jasne: Ďalšia v poradí, Styles? Len som sa zasmiala a utierku hodila do koša na špinavé prádlo pod drezom.
„Emma, viem, že si myslíš, že mám len svoju pravdu, ale ver, že ťa ľúbim a chcem len, aby si bola šťastná. S tým, že máš priateľa som sa už zmierila, ale nezmierim sa s tvojím výberom. Neželám si, aby si s ním bola. Nechcem, aby...“
„Mami, je úplne jedno, čo mi povieš. Harryho ľúbim a na tom sa nič nezmení. Netvrdím, že budeme spolu do smrti a že budeme mať desať detí, ale žijem prítomnosťou, v ktorej som šťastná. S ním.“ pri spomienke na chvíle s Harrym som sa len pousmiala.
„A čo toto?“ ukázala na titulný nápis. „Nemyslíš, že by to mohla byť pravda. Vieš, čo-to som si už o ňom prečítala a...“
„Ani jeden z týchto akože novinárov ho nepozná a nemá právo ho kritizovať. Áno, Harry mal možno rušnejšiu minulosť, ale kto je bez hriechu nech hodí kameňom ako prvý, nie?“ použila som silný argument. Boha...
„Ja len nechcem, aby si za mnou raz prišla s plačom, že som mala pravdu.“ vzdychla si.
„Ale áno mami. Ty chceš práve to.“

„Josh.“ Harry mu stisol a jemne potriasol rukou. Ja som ho len jemne objala a posadila sa na stoličku. Sedeli sme vo veľkej kancelárii, ktorá bola posiata fotografiami. Žiadne prekvapenia, keď je fotograf, pomyslela som si.
„Tak Emma.“ obrátil sa na mňa a ja som ešte silnejšie stisla Harryho ruku, pričom sedel na stoličke len pár centimetrov odo mňa. „Vidím, že ste si to rozmysleli.“ usmieval sa a po zásuvkách niečo hľadal.
„Ste naozaj dobrý v presviedčaní a viete použiť tie správne slová.“ usmiala som sa.
„To mi len lichotí.“ konečne na stôl položil akýsi spis papierov. „Takže, myslím, že môžem preskočiť nejaké formality, keďže sa poznáme. Toto je vaša zmluva.“ zväzok papierov posunul na koniec stola, tesne predo mňa.
„To už?“ preglgla som. Myslela som, že sa budeme len rozprávať a nie hneď niečo podpisovať.
„Bol by som rád, ak áno. Dostal som ponuku na fotenie pre novú kolekciu šperkov od veľmi známeho autora. Oslovil mňa, ale keďže všetky moje modelky sú už...akoby som to povedal. 'Obohrané platne', hľadal som niečo nové a ty Emma...padla si mi ako anjel z jasného neba, naozaj.“ zasmial sa a k papierom priložil aj pero. Všimol si však môj skrivený pohľad, a tak pokračoval. „Nemusíš sa ničoho báť. Zmluvu si pokojne prečítaj, ale nie je tam nič čo budeš ľutovať. Zaväzuješ sa len na toto fotenie. Potom sa rozhodneš čo ďalej. Možno nakoniec tvoje fotky ani nevyberieme. Spolu s tebou sú tu aj ďalšie dve modelky. Nie sú také pekné, ale majú už čo-to za sebou.“ otočila som sa na Harryho. Na tvári mal usadený úsmev a očká mu žiarili. Palcom mi hladil jemnú pokožku na ruke a ja som cítila, že to mám urobiť. Neviem to opísať, len som to jednoducho cítila.
„Tak dobre.“ usmiala som sa a jedným podpisom sa zamestnala na nasledujúci týždeň, kedy sa odohráva fotenie. U Josha sme strávili asi ešte hodinu. Rozprával mi čo všetko sa bude diať, kedy mám prísť a mnohé, pre modelky obyčajné veci, ale pre mňa novinky. Cítila som sa dobre, ale stále som mala na pamäti, že je to len skúška. Uvidím či mi to pôjde.

Harry

„Ideš hore?“ pýtala sa ma, keď som zaparkoval pred jej bytovkou.
„Prepáč, ale Liam mi vravel, aby som sa ponáhľal. Vraj musíme ešte niečo doriešiť.“ pokrčil som plecom.
„Jasné.“ usmiala sa a pohladila ma po kontúre líca. Jej dotyk u mňa vedel behom sekundy naštartovať všetky nervové zakončenie. Ako to robí? „Ale aj tak..škoda.“ zamumlala.
„A veľká.“ dodal som. „Ale rozlúčiť sa za to môžeme.“ nadvihol som obočie a Emma pochopila. Nahla sa ku mne a konečne ma riadne pobozkala. Ja som si rýchlo odopol pás, a aby aj ona mala lepší 'pohyb', odopol som aj ten jej. Len sa zasmiala, vymotala sa z neho a pokračovala v načatej 'robote'. Maznali sme sa, láskali, ale len do tej doby, kedy Emma nepovedala, že jej treba strašne cikať, ja som jej vravel, že si v tom automate nemá kupovať tretiu čokoládu, ale keď jej tak chutila, no nekúp jej, a romantiky bolo koniec.

Naštartoval som, pustil si rádio a vydal sa na cestu domov. V hlave som mal milión myšlienok, ale jedna vyhrávala nad všetkými ostatnými. Emma. Stále som jej mal plnú hlavu. Vo dne i v noci. Cesta domov sa strašne vliekla, keďže som chytil dve zápchy a ešte aj jednu haváriu. Nie je deň, aby v Londýne nebola nejaká kolóna. S tým už treba počítať. Keď som konečne zašiel na našu ulicu ostal som v šoku. Pred naším domom stáli dve hasičské, jedno policajné a dokonca aj zásahové vozidlo. Srdce sa mi tak scvrklo, že som bol prekvapený, že mi vlastne krv obiehala celým organizmom. Rýchlo som zaparkoval pri obrubníku a doslova vyskočil z auta. Mieril som k domu, ale keď som si všimol, že sa Liam, ktorý stál na chodníku rozpráva s akýmsi hasičom, zamieril som si to k nemu.
„Liam, čo sa preboha stalo?!“ vrieskal som tam a vôbec si nevšímal desiatky ľudí, vrátane záchranárov okolo.
„Harry...“ otočil sa ku mne.
„Vrav Liam! Okamžite to vysyp! Kde sú chalani? Čo sa stalo?“ strašne som sa bál. Strašne!
„Vieš Niall...“ pri mene nášho 'žrútika' som ucítil len tupú bolesť pri srdci.

chcete vedieť čo sa stalo? Je Niall v poriadku? 14+ komentárov :) táto časť mnohé vysvetlila, nemyslíte?...Janii

17 komentárov:

  1. nadherne....chudak Niall....tesim sa na dalsiu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. waaa rýchlo ďalšiu !!!! Dokonalé !! ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. DOKONALOSŤ Janii.. Vážne perfektné ! Už sa teším na ďalšiu !!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow, ano chcem to vědět ;) takže další ...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som zvedavá čo zas ten žrút vyparatil :D krásna časť :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Akoze toto som vobec necakala:-) a je to omnoho lepsie ako som cakala:-) pretoze to je dokonale:-) a ani si nevies predstavit ako sa mi tato veta :ja som jej vravel,ze si v tom automate nema kupovat tretiu cokoladu,ale ked jej tak chutila, no nekup jej, a romantiky bolo koniec. pacila:-) tak velmi sa mi paci:-) tak krasne to vies vsetko opisat:-) normalne ach.. az sa nad tym roztapam :-). To je take dokonale:-) a som zvedava co Naillko spravil.. :DDD lebo ked zabudol na jedlo tak jak ja ze som zabudla na pizzu a nechala ju o 4 hodiny dlhsie...tak to bude take superne :-). ale chvlabohu sme nevyhoreli :D prosim si dalsiu:-) a urcite nie len ja :-) dalsiu taku dokonalu cast co najskor:-) prosiiiiiiim :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja chcipnem !! Tak to natahujes jak gumu v trenkach :( super cast.. No chcem vediet co sa stalo!! :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. neroooob :( och uplne super! ale chcem vediet co sa stalo ! :L

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ježííš čo sa stalo? :O Krasotka toto ;) Aj ja chcem vedieť čo sa stalo! :OO

    OdpovedaťOdstrániť
  10. čo sa stalo ??? ježíš ty ma chceš zabiť alebo čo ??? Davaj ďalšiu lebo ja neprežijem keby sa Niallovy niečo stane :) :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Toto mi nerob ! Vieš ako som sa zľakla ? nebudem spať ! Toto nie.. nie.. to nemôžeš ! Ďalšiu šupittó !!! Al dokonelé ao vždy..

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Božeee...dokonalé to je! :) A ten koniec, zabiť ťa!..:)) Tešm sa na dalšiu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pane bože som v strese dalšiuuuuuuuuuuuuuu

    OdpovedaťOdstrániť
  14. woooow ♥♥♥♥♥ xxxx

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Rychlo dalšiu !! rychlo :) je to užasne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Jani, tak táto časť bola fakt super :) btw najskôr sa chcem ospravedlniť, že píšem tak neskoro, dúfam, že sa nehneváš :) Ani som nevedela ako mi rozhovory s Michelle chýbali :) už dlho si s ňou Emma tak dobre nepokecala a tie Michelline rady o sexe :D no dievča má skúsenosti :D a potom tá večera u rodičov, je super, že Emma sa vie postaviť svojej matke :) a fotenie, Harry je strašne zlatý, že išiel s ňou :) no a ten koniec definitívne vyhráva súťaž o najhorší koniec, no teda nie že najhorší ako zle napísaný ale najhorší akože fakt chcem strašne strašne strašne vedieť čo Nialler vyparatil a či je v poriadku :)

    OdpovedaťOdstrániť