štvrtok 10. januára 2013

Secrets 5.kapitola

Piata kapitola? Už? Hm.

just love u.
*K
________________________________________________________________

,,Laura! Ak ihneď nezídeš dole, tak si ma neželaj! Jake už čaká len na tvoje kufre!" vrieskala na mňa Kristen spoza otvorených dverí, zatiaľ čo ja som sa snažila nájsť môj zatúlaný pas, ktorý som nikde nevedela nájsť. 
,,Vydržte ešte chvíľku! Neviem nájsť pas!!" kričala som naspäť, pričom som do ruky vzala kabelku a začala som sa v nej prehrabávať.
Vyhádzala som celý jej obsah na gauč a začala som sa hrabať v kôpke ležiacej predo mnou. Konečne sa mi dostal do rúk a ja som si s veľkým 'nasadením' vydýchla. ,,Mám ho! Bežím!" zakričala som ešte a veci som sa snažila čo najskôr nahádzať naspäť do kabelky. Vzala som všetko potrebné spolu s mojou mega kabelkou a snažila som sa vybehnúť z dverí, pričom som stihla ešte zakopnúť a skoro si zlomiť nohu. Zišla som dole po schodoch do slnečného Londýna, ktorý mi zas vyrazil dych. Na oči som si nasadila svoje 'mušie' okuliare, ktoré som si kúpila na Kristenin príkaz. Pohľad mi skĺzol na Jakea, ktorý mal na sebe len obtiahnuté tričko a žiarivý úsmev na perách. Už druhý deň sa netají záujmom o mňa a ja už neviem čo mám robiť. Nie žeby bol škaredý, to nie, ani zlý alebo ja neviem, ale nepriťahoval ma, pričom u Kristen to bolo absolútne iné. Pohľadom prečesávala jeho telo akoby bola na nejakej výstave, ale vždy, keď sa ich pohľady spojili, hanblivo sklopila zrak a začervenala sa. Včera ma až bolela hlava z toho, ako o ňom stále niečo plietla.

,,Ahoj Laura!" pozdravil ma Jake a žiarivo sa na mňa usmial, pričom ruky natiahol po mojich veciach, ktoré mi ostali v rukách.
,,Ahoj Jake. Dlho sme sa nevideli!" usmiala som sa a kabelku som si pritisla bližšie k telu. ,, Ďakujem, ale tašku si nechám pri sebe ak by niečo. Musím tam ešte urobiť poriadok, totiž nevedela som nájsť pas a radšej ho hľadať doma než.. ehm.. na letisku." usmiala som sa, keď som videla jeho sklesnutý výraz a prešla som okolo neho, pričom som očkom hodila po Kris, ktorá skoro vrela. Ja som jej ho nekázala volať. Som v tom nevinne. 
,, Tak pôjdeme?" usmiala som sa, aby som prerušila trápnu chvíľku ticha, ktorá nastala.
,,Jasné, že ideme!" usmiala sa Kris a sadla si na miesto spolujazdca hneď vedľa Jakea a ja som si sadla na zadné sedadlo, pričom som z kabelky vyťahovala iPod, vďaka ktorému som si chcela aspoň trošku, za pomoci hudby, oddýchnuť.


***
,,T-to je krása!" vypadlo zo mňa, keď sme s Kristen došli na krásnu piesočnú pláž. Pred pár minútami sme sa ubytovali a Kris navrhla, aby sme sa šli prejsť. Vyšli sme do malej priehlbinky a rozhliadli sme sa naokolo. Slnko už zapadlo čím spôsobilo, že obloha sa sfarbila do krásnych farieb modrej, fialovej a orandžovej. V dohľade sme videli nejaký kopec rovno v strede mora a z oboch strán trčalo pár pálm.
,,Niečo mi hovor! Nič také som ešte nikdy v živote nevidela." vzdychla Kristen rovno vedľa mňa a uložila sa na zem do tureckého sedu. Zložila som sa k nej aj ja, pričom sa moje bosé nohy zaryli do jemného piesku. Bolo to také očarujúce až som si myslela, že snívam.
,,Kristen ďakujem ti za krásnu dovolenku. Aj keď sme len teraz prišli, ale milujem to tu! Je to dokonalé!" usmiala som sa a z krásneho výhľadu som preniesla svoj pohľad na moju najlepšiu kamarátku, ktorá len ticho sedela vedľa mňa na pláži so zatvorenými očami. Jemne sa usmiala a pozrela sa na mňa.
,,Neďakuj mi. Proste. Potrebovala si si oddýchnuť a ja som len rada, že si sa rozhodla, že ma berieš so sebou. Bolo to od teba veľmi pekné." usmiala sa a žmurkla. Síce mala na očiach čierne okuliare, ale mala som pocit, že jej vidím priamo do duše. Natiahla som ruky a jemne som ju objala. 
,,Aj tak ti ďakujem. O tom si nesmela ani pochybovať! Si najlepšia kamarátka pod Slnkom aj keď teraz zašlo." zasmiala som sa a znova som sa pozrela na obzor.
,,Prepáč." previnilo sa na mňa pozrela načo som vybuchla v rehot.
,,Porozmýšľam!" zatvárila som sa neprístupne, ale hneď na to som sa usmiala. ,,Kristen? Tebe sa páči Jake však?" povedala som ani neviem ako a Kristen sa na mňa pozrela, akoby som odhalila jej najväčšie tajomstvo.
,,N-no máš pravdu. Ale jemu sa zjavne páčiš ty." povedala smutne a sklopila zrak, pričom s prstami začala kresliť do piesku čudné tvary.
,,Preto som načala túto tému. Nechcem, aby si si myslela, že ho balím alebo niečo podobné. Proste neviem čo sa stalo, ale môžem ťa ubezpečiť, že sa ani nič nestane. Jake ma nepriťahuje o to sa neboj." úprimne som sa usmiala a na Kristeninej tvári sa rozhostil 'megaúsmev'. Znova ma stlačila vo svojom objatí a ja som cítila ako sa snaží zadržiavať vzlyky.
,,Ďakujem ti Laura!" usmiala sa na mňa cez slzy a ja som sa usmiala naspäť. 
,,No ták neplač prosím." zasmiala som sa a zotrela som jej slzy z líc.
,,Si naozaj tá najlepšia kamarátka pod Slnkom!" zasmiala sa a znova sa mi hodila okolo krku..


***
,,Laura?" počula som neznáme klopkanie na dvere mojej izby. Vstala som z postele, na ktorú som si práve ľahla obmotaná len v uteráku, keďže som si práve dala studenú sprchu po dlhom dni vo vode. Už som až pripitá z tých všetkýh drinkov od rôznych chalanov z baru. 
,,Idem!" kričala som za chôdze a prešla som k dverám, ktoré som následne otvorila. Vo dverách stála Kristen a očarujúcim úsmevom na tvári a vyzerala trošku čudne.
,,Neskočila by si.. hík.. po kávu?.. híík.." povedala a začala sa bezdôvodne rehotať. Zjavne bola opitá. Slnko, alkohol.. to nejde moc dokopy. Hlavne pri Kris. Tá nikdy nemala veľkú výdrž.
,,Pre Boha živého Kris, to kto ťa tak doriadil?" rozosmiala som sa na jej bezvýraznom a zasnívanom výraze. 
,,Taký šexší chlapec od baru. Také tmavé vlasy mal a je stráášne sexy!" rozosmiala sa znova a skoro mi padla k nohám.
,,Kde máš kľúče od izby?" ozvala som sa po chvíľke ticha. 
,,Neviem.. híík!" znova sa jej začikútalo a dlaňou si prikryla ústa akoby spáchala nejaký čudný zločin.
,,Och.. Kristen! Sme tu druhý deň a ty sa hneď opiješ! To nieje od teba veľmi dobré!" zasmiala som sa ,,Poď sem ty!" natiahla som po nej ruku a celú jej váhu som dala na seba. Síce je tenká ako pierko, ale nejaké to kilo na nej je.
,,Prepáč mami. Už sa to nestane." mumlala mi do ramena už v polovici ríše snov. Zajtra mi neznámeho tmavovlasého ukáže a ja mu vynadám do debilov! Aspoň ju mohol odprevadiť.
,,Ti dám také mami!" zasmiala som sa a vtiahla som ju do mojej izby, kde som ju hodila na posteľ. Nechám ju tu a donesiem tú kávu. Vstala som a zhodila som zo seba jediný uterák, ktorý mi omotával telo. Otvorila som kufor a natiahla som na seba prvú vec, čo mi padla do ruky. Nakoniec som na sebe mala krátke tričko, šortky a Vansky. Prstami som si jemne prehrabla vlasy a prehodila som si ich na stranu, kde ich zvyčajne nosím. Na nos som si nasadila okuliare, schmatla som kľúče a vyšla som z izby, ktorú som následne zamkla. Prešla som cez krásne vyzdobené chodby a zamierila som si to do kaviarne pri recepcii. Kým som prechádzala kontrolovala som si mobil a tak som si nevšimla človeka, ktorý šiel rovno oproti a narazila som do ňho. Náraz nás oboch posadil na zadky a obaja naraz sme sa chceli postaviť, no keď sa nám spojili pohľady, ostala som sedieť na zemi ako obarená..



Názor nie preto, lebo Vás nútim, ale preto lebo ho chcem vedieť.
Prosíím.

15+ komentárov? 


18 komentárov:

  1. Feeeest krásna časť :) Som zvedavá kto to tam bude :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úžasné, ako vždy moja :) A tiež sa tešim na dalšiu :) Skvelé toto je :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Juu :) dosťž popiči :P sa teším na dalšiu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. daváj ďalšiu :) a neser :D takto skončiť -,- :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super..rychlo dalsiu :)))....

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Takto skoncit...hrozne sa tesim na dalsiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Za ten konec dostaneš po papulce! Tytyty, zlobivá holčičko! :D
    Mojaaaaa, to je tak hustej příběh už od začátku, až to bolí! Kam já se s tim svým hrabu, to nevím :( :*
    To je prostě.. konec.. a už mám pár typů,kdo bude ten ,,neznámej" :)
    Úžasný! :*
    Love you ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. je to perfektne,oplati sa cakat;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. velmi pekne :) ale mohlo by byt trosku dlhsie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ten koniec -_- je to uzasne :) mne sa ta poviedka velmi paci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. asi ťa dorazím za ten koniec!!! :D takto to skončiť!!! úžasné :) rýchlo ďalšiu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. áá ! fest šuper ! :) veľmoo sa mi to ľubi ! ;)*

    OdpovedaťOdstrániť
  13. :OOO Preco nam toto robis?? preco to tak to zakoncujes?? :D dajvaj hned dalsiu cast! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Wuááááá mega moc časť ;))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Super cast...aj cely pribeh ..si vazne dobra ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. wow :O úžastná poviedka :) máš talent dievča..;) rýchle ďalšiu časť :) Ronnie

    OdpovedaťOdstrániť