nedeľa 3. februára 2013

Together Again (by Janii)



jednodielovku, ktorá mi už dlhé mesiace len tak nedokončene zavadzia na ploche v notebooku, venujem mojej Claudii :*...zlatko, ďakujem ti :)...Janii 



 „Dobre synček, už sme tu,“ Matta som pohladil po kučeravých vláskoch, ktoré má samozrejme po mne.
„Zvládnem to?“ Uprel na mňa tie jeho obrovské oči, v ktorých som zračil strach.
„O to sa báť nemusíš. Budeš skvelý ako vždy a ja ťa tu, presne na tomto mieste budem čakať po vyučovaní. Sľubujem,“ prikývol, čarokrásne sa usmial a nesmelými krokmi mieril ku škole. Do prvej triedy, ktorá mu možno, ale možno aj nie, zmení život.

Ešte som sa dlho po tom, ako vošiel do školy pozeral na zatvorené dvere a v duchu spomínal na moju školu, na môj predchádzajúci život. Hneď ako som sa však spamätal, znovu som naštartoval a vydal sa na cestu domov. Mal som dosť práce, takže som nemal veľa voľného času. Vlastnil som nahrávacie štúdium, ktoré zhodou okolností sídlilo v mojom, teda v našom dome. Už pár rokov som šťastne ženatý s Claudiou, s ktorou máme syna Matta. Ďalšie dieťatko je už však skoro na svete. Moja nádherná žena je už v siedmom mesiaci tehotenstva a ja sa neviem dočkať na ďalšieho člena našej direction...počkať, to už je minulosť.

„Á, ahoj Harry. Tak čo? Matt to zvládol?“ pýtal sa ma Jason, môj kolega a veľmi dobrý kamarát.
„Jasné, však je Styles, nie? Aj keď bol trošku nervózny, ale ako náhle zbadá nejaké dievča, bude sám sebou,“ zasmial som sa.
„To hej, veď je celý po tebe, ty kasanova,“ zabrdol do mňa.
„Tak, aký je dnešný rozpis?“ pýtal som sa sŕkajúc rannú kávu.
„O desiatej sem má prísť...“ A každodenný kolobeh sa mohol opäť začať.

„Ahoj zlatko,“ pozdravil som moju tehuľku a obdaril ju bozkom.
„Hi honey,“ zafňukala.
„Stalo sa niečo?“ Zrazu ma premkol strach. Otočil som si ju k sebe a pohľadom skĺzol od hlavy až po päty.
„Nie..teda. Ach, pozri sa na mňa. Som ako veľryba!“ vzdychla si a ruky si dala v bok. „To, že si nevidím na kolená by som možno ešte zvládla, ale ten môj zadok. Veď je ako kufor, pozri.“ Otočila sa mi chrbtom a zadoček, ktorý ona možno nemala až tak rada, ale ja som ho ako aj ju miloval, na mňa zvodne vyšpúlila. Len som preglgol.
„Ale zlatko,“ zasmial som sa a otočil si ju naspäť k sebe. „Si tá najkrajšia žena na celom svete a ty vieš, že tehotenstvo ti len pristane. Rastie v tebe nový život, ale ver mi, že stále vyzeráš neodolateľne,“ usmial som sa a jemne ju pobozkal. „Jediná nevýhoda je však tá, že...“ tváril som sa tajnostkársky.
„Styles! Vyklop to!“ širmikovala mi pred očami varechou.
„Vieš čo myslím,“ žmurkol som na ňu.
„Zase tie tvoje chúťky,“ zasmiala sa a ja som si ju pritiahol k sebe.
„Povedz, že tebe to nechýba,“ tvár som si zaboril do jej hustých vlasov.
„Nebudem klamať,“ silno ma objala. „Ako dopadol Matt?“ ozvala sa maminka. Chcela ísť ráno so mnou, ale zakázal som jej to, pretože ako ju poznám, pri najmenšom by tam začala srdcervúco plakať, že jej syn odlieta z hniezda...veď viete, matky!
„Má sa dobre, čo mi pripomína, že už idem po neho. Ľúbim ťa,“ ešte jeden bozk a už som bol na ceste ku škole. Dnes už po druhýkrát.

Míňal som londýnske ulici na mojom Land Rover-i a mal na mysli asi 1000 vecí, ktoré ešte musím spraviť. Myslel som aj na to, aké mám šťastie. Mám skvelú rodinu, skvelý život a úžasných priateľov, aj keď to bývalo lepšie. Ešte pred desiatimi rokmi som bol súčasťou veľkej rodiny. Mal som štyroch bratov, ktorí ma podržali v každej situácii. Neprejde deň, aby som na nich nespomínal. Vlastne, každý jeden deň ľutujem to, že sme to nevydržali.

Nevydržali sme ten tlak a vyhrážky. Najviac sa to dotklo chudáka Nialla. Denne dostával stovky emailom, správ a dokonca chodili aj balíky, v ktorých mu ľudia dávali jasne najavo, že ho v skupine nechcú. My sme si to samozrejme najskôr nevšímali, aj Niall sa držal, ale neskôr to už nezvládol. Vraveli sme mu, že to má nechať tak, ale...proste to nevydržal. Povedal, že skupinu opustí, že je iba príťažou. Nevedeli sme čo máme robiť, ale najlepším nápadom sa nám zdalo skupinu proste zrušiť. Bez Nialla by to už nebolo One Direction, ale len Liam, Harry, Louis a Zayn. Štyria kamaráti, ktorí si pospevujú. Bol to koniec pre našu rodinu. Všetko sa skončilo...

Po rozpade sme boli ešte dlho stále spolu. Fanúšikovia, tí praví fanúšikovia smútili, ale chápali nás. Občas sme spravili ešte nejaký koncert, hlavne pre charitu, ale väčšinou bez Nialla. Ten sa akoby schoval a s nikým nechcel byť v kontakte. Odišiel naspäť do Írska, za svojou rodinou. Počul som len, že hráva po baroch a tým si zarába, ale čo je s ním teraz...to ani netuším.

Zayn, ten sa zasnúbil s Perrie a pred pár rokmi som niečo čítal na nete o ich svadbe, ale nevedel som či je to pravda. Liam sa po rozpade opäť dal dokopy s Danielle. Už im nič nebránilo v láske a my sme sa tešili. Payzer bol opäť na svete, ale tiež neviem ako nakoniec dopadli. Čo sa týka Louisa, môjho bromanca, s ním som bol v kontakte najdlhšie. Navštevovali sme sa, boli sme predsa tí najlepší priatelia, ale to tiež pominulo. Eleanor sa chcela usadiť, chcela mať rodinu, a tak odišli bývať niekam na juh. Naše kamarátstvo sa rozpadlo ako domček z karát a mne z môjho minulého života ostala len Claudia. Moja najvernejšia fanúšička...

Zaparkoval som pred základnou školou a čakal kým deti nevybehnú von. S radosťou som očakával môjho syna, ktorý bude mať isto veľa nových zážitkov. Do školy sa veľmi tešil, vlastne už nevedel ani len vydržať, kým si oblečie tú typickú školskú uniformu. Stále sa obzeral v zrkadle, až sme sa s Claudiou báli, že mu to ostane..myslím, ten narcizmus ako u Zayna.
„Ocíííí!“ kričal na mňa a vykyvoval mi. Rýchlo som vystúpil a išiel mu oproti.
„Pomaly Matt,“ kričal som, aby nespadol. Za ním však bežal ešte jeden chlapec, asi jeho kamarát.
„Ahoj!“ hodil sa mi do náručia. „Pozri, toto je Sam a hádaj čo? Je to môj kamarát a býva len pár ulíc od nás a vieš ešte čo?“ chŕlil. „Má rovnaké stredné meno ako ja! Larry!“ vyrapotal zo seba. Larry? To vážne? Náhoda?
„Tak je dobre, že si si našiel kamaráta,“ pohladil som ho. „Veľmi ma teší, Sam,“ vystrel som pravú ruku a chlapsky si ju s ním podal.
„Matt vravel, že ma zoberiete domov,“ zazubil sa a kukol na Matta, ktorý sa usmieval od ucha k uchu ako slniečko.
„No tak dobre, ale nebudú sa tvoji rodičia báť? Nemajú ťa tu čakať?“ Už som nebol ten bezstarostný Harry, bol som otcom.

„Pán Styles?“ podišla ku mne akási žena. „Som slečna Parkerová, Mattova učiteľka,“ predstavila sa.
„Veľmi rád vás spoznávam,“ podal som jej ruku a jemne tou ňou potriasol.
„Volala mi Samova opatrovateľka, že je v kolóne, a keďže viem, že bývate blízko, napadlo  mi, že by ste Sama mohli odviezť. Keď som to navrhla Matt súhlasil, tak som si myslela, že..“
„Jasné, že ho odveziem, to bez rečí. Tak..nastupujte panstvo,“ otvoril som zadné dvere a čakal kým tí dvaja špunti nastúpia.
„Ďakujem a dovidenia,“ pozdravila ma slečna Parkerová a ja som mohol konečne nastúpiť.
„Tak chlapci, ako bolo prvý deň v škole? Čo ste sa naučili?“ pýtal som sa kým som si zapínal pás.
„Dokopy nič, ale už som omrkol všetky dievčatá a tuto Sam aj jednu pozná,“ povedal môj záletník a zadné sedadlá sa ozývali smiechom. Boli naozaj zlatí. Ja som ich radšej nechal nech sa rozprávajú a vydal sa na cestu.
„Sam, vieš kde presne bývaš?“ nič nevravel, len mi podal akúsi kartu so svojím menom a adresou. Vedel som presne kde to je, takže som sa len zaradil do správneho jazdeného pruhu a mohol som na to šliapnuť.

„Tak, a sme tu,“ zaparkoval som pred neveľkým domom s červenou strechou. „Počkaj, otvorím ti,“ povedal som a vystúpil.
„Sam ahoj tak som sa...Harry?“ ktosi stál pri hlavných dverách. Ten ktosi sa mi zdal však až príliš povedomý. Zaostril som a zistil, že je to..
„Lou?“ neveril som vlastným očiam. „Sníva sa mi?“ zasmial som sa.
„Ocko, poďme už. Maminka nás čaká,“ vravel mi Matt, ktorý ešte stále sedel na zadnom sedadle.
„Daj ockovi minútku, Matt. Hneď pôjdeme, len sa niečo tohto ujo opýtam,“ upokojil som jeho detskú dušičku.
„Hazza, si to naozaj ty?“ potencionálny Louis stál už pri bráničke, ktorá bolo odo mňa asi meter.
„To mi povedz ty Boo Bear,“ zasmial som sa. Obaja sme už vedeli čo príde. Louis sa na mňa hodil a poriadne ma vystískal.
„Nemyslel som, že sa ešte stretneme.“ V očiach mal slzy. Dúfam, že šťastia.
„Tak to sme dvaja, ale ako to že...“ ukázal som na jeho dom. Chceli predsa žiť v tichu, niekde v odľahnejšej časti Londýna a nie hneď pri rušnom centre.
„To všetko El. Dostala skvelú pracovnú ponuku, a tak sme sa presťahovali,“ bol šťastný, keď to hovoril. Tak dávno som ho nevidel, tak mi chýbal. „Poď dnu,“ povedal neisto.
„Rád by som, ale musím ísť zaviesť Matta domov, Claudia sa už bude báť, kde toľko trčíme,“ vysvetlil som mu.

„Počkať...tá Klaudia? Vy ste ešte stále spolu?“ čudoval sa.
„Manželia,“ ukázal som mu snubný prsteň na ľavom prstenáčiku.
„Táákže, kasanova Harrold sa nám oženil,“ smial sa z plného hrdla.
„Je úžasná manželka a ešte lepšia matka,“ objasnil som mu.
„Tomu verím, vždy mala v sebe akýsi materinský cit. Pamätáš, keď nás vtedy načapala v tvojej izbe, keď sme rozbili tú vázu...fúú to bolo kriku. Typická mama,“ zaspomínal.
„Pamätám...a vlastne, keď sme pri tom spomínaní...čo chalani? Vieš o nich niečo? Niall?“ schválne som spomenul najmä jeho.
„Bohužiaľ nie...aj keď by som rád. Mávam a nesmej sa mi! Niekedy mávam také sny, že by sme zase boli spolu, nie ako kapela, ale ako bratia...ako piati nerozluční kamaráti, ktorí sú stále spolu,“ povedal to,  o čom sa ja sníval celé tie roky.
„Tak, ehm...čo keby sme to trošku rozbehli?“ napadlo ma.
„Čo tým myslíš?“ Asi mi nerozumel.
„No, keby že sme sa dali znovu dokopy. Myslím ako kamaráti a možno...“
„Idem hľadať číslo na Liama a Nialla, ty máš na starosti Zayna!“ prehlásil bez zbytočného vysvetľovania.

O dva mesiace neskôr

„Tak, na dnes máte hotovo,“ zatlieskal Jason a potľapkal ma po pleci. „Bude to bomba,“ usmial sa.
„O tom nepochybujeme!“ Zasmial sa Zayn a obliekol si bundu.
„Ešte však nemáme názov,“ ozval sa samozrejme Liam.
„To je pravda,“ priznal som. „Máte nejaké návrhy?“
„Niall and potatoes,“ prehlásil Niall tváriac sa vážne. Dlho mu to však nevydržalo, pretože o pár sekúnd vybuchol veľkým smiechom. Rovnako ako aj my všetci.
„One Direction – new beggining,“ navrhol Zayn.
„Príliš dlhé, ty narcis,“ hneď ho zhodil Louis.
„A čo tak...Together Again?“ Kopla ma múza.
„To sa mi páči,“ prikývol Liam a začali sme sa dohadovať.

Áno, nakoniec sme sa vďaka naším synom a veľkej náhode opäť dali dokopy. V mojom štúdiu nahrávame ďalší album, ktorý bude obsahovať naše najväčšie hity a rovnako aj pár nových pesničiek. Oznam, že One Direction je opäť spolu zožal veľký, vlastne priam obrovský úspech, za ktorý sme všetkým veľmi vďační. Čo sme pre strach nedokázali za celých 10 rokov sme stihli za dva mesiace. Je to až neuveriteľné ako sa všetko dá, keď sa chce.

„Pozývam vás do Nando's.“ Po dlhej porade bol Niall už na pokraji hladu. Fakt, že počas nahrávanie zjedol dve pizze mu asi veľa nehovoril. Chúďa Jane, jeho manželka.
„Tak dobre, ale...“ v dokončení vety ma však prerušil môj vyzváňajúci iPhone. Na displeji svietilo meno mojej manželky. Claudia.

„Zlatko?“ Hovor som prijal.
„Styles!“ vzdychala. „A-ak okamžite neprídeš aj s t..aúú, brčkavou hlavou sem!“
„Claudia?!“
„To dieťa ti porodím v obývačke!“ dokončila s krikom.
„Hneď som tam!“ Mobil som rýchlo vložiť späť do vrecka.
„Je to tu!“ zvolal som a utekal preč.
Vtedy som ešte netušil, že o pár hodín budem tým najšťastnejším človekom na svete. Mal som svojich bratov, svoju kapelu, manželku, syna a už aj tú najkrajšiu dcérku na svete. Moju Darcy.

neviem, akoby mi tam niečo chýbalo, je taká múčna, ale chcela som sem niečo dať :)..Janii

8 komentárov:

  1. mučna ? užasnááá !! :) a ten koniec !! :D dobre to jee !!! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. J-Janii.. ja.. nemám slov.. som šťastne zadaná, ale toto.. toto je sen, ktorý nikdy nevypustím z hlavy.. po celom tele mám zimomriavky a.. a.. ja netuším čo k tomu napísať.. toto je.. brutálne dokonalé.. až.. až príliš.. najlepšie, čo si kedy napísala!
    zbožňujem ťa pašo :* a.. a.. ďakujem ti..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. iiiiiiiii,ved je to dokonalee!!:-* konecne pozitivny cely pribeh!beba.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. to bolo také krásne :) Klaudia má šťastie, že si to pre ňu napísala :) ale je to super nápad ako sa dali aj po toľkých rokoch dokopy a najviac ma potešili samozrejme Larry moments ale tak už ma poznáš, vieš že je ich mám hrozne rada :) a aj tie detičky museli byť strašne zlaté :) a Niall a jeho Jane, hmm kto to môže byť? :D ale je to fakt krásna myšlienka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Woow! :) Viac než dokonalé a verím, že takto to možno aj dopadne v skutočnosti ;) -Zdenča

    OdpovedaťOdstrániť
  6. bože to je tak rozkošne dokonalá jednodielka!!!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je krásne :O
    Môžeš mi povedať..vlastne..ako.. vlastne.. nič!
    Chcem ti len povedať že.. toto.. je krásne! ..veľmi!
    Tak..Together Again..Forever Together.. ♥

    OdpovedaťOdstrániť