piatok 31. augusta 2012

Am I beautiful? by Janii

Yes, u r beautiful!!
Som ja vlastne krásna/y?
Túto otázku si podľa mňa kladie každý človek. Možno nie každý deň, teda dúfam, ale raz určite.

Sústredím sa hlavne na dievčatá. Samozrejme, že si krásna! Vždy keď sa pozrieš do zrkadla vidíš toho najdokonalejšieho človeka. Je absolútne jedno kto čo hovorí, vztýč hlavu a choď vpred, si to najkrajšie stvorenie aké chodí po tejto zemi. Každé dievča je krásna! Opakujem každé! Samozrejeme prirodzene krásna a nie s kilom make upu na tvári a neviem ešte kde všade. Dnes je taká čudná doba, že dievčatá, ktoré majú na sebe viac umelého ako prirodzeného sú považované za tie najkrajšie. Samozrejme, že musia byť chudé ako špajdličky. Áno aj ja som skutočne chudá, ale svoju postavu mám rada a som prirodzene štíhla, nedržím nebezpečné diéty ani hladovky. Priam naopak, dobre sa najesť je základ každého dňa. Kto ma pozná vie, že hovorím pravdu!

Často sa hovorí buď sama sebou a každý len krúti hlavou, že ako môže byť niekým iným. Ale skutočne? Kam sa pozriete samé čierne rovné vlasy, všelijaký šminky a po prirodzenom úsmeve ani stopy. Neviem, či to beriete aj vy tak, ale na mojej strednej škole je to tak. Príde teplo a dievčatá si oblečú zelené krikľavé "šaty" a ide sa. Netvrdím, že tá farba nie je pekná a, že mám právo sa do všetkého miešať a hodnodiť, ale myslím si, že niekedy je to už moc. Snažím sa nesúdiť ľudí podľa prvého pohľadu a dojmu, ale nie vždy sa mi to darí. Tvrdím, že každý má šancu byť spoznaný a niekedy ten vzhľad naozaj klame. Poznám veľa dievčat, na ktoré by ste povedali, že sú možno namyslené, aj ja som mala ten pocit, ale keď ich spoznáte zistíte, že sú to tie najlepšie osoby. Preto sa aj vy snažte ľudí najprv spoznať a až potom odsúdiť.

Pozriem sa na tú dokonalosť, ešte z jedného uhla. Som katolíčka a dovolím si tvrdiť, že naozaj silná. Boh nás stvoril na svoj obraz, teda sme boli stvorení na obraz boží a Boh je dokonalosť sama o sebe, tak prečo pochybovať o vlastnej dokonalosti? Netvrdím a nechcem teraz nejako presadzovať moju vieru, ale vo svojej podstate je každý dokonalý a nie len vonkajškom, ale hlavne vnútrom a je na nás ako to využijeme. Tí čo ma poznajú a sú so mnou v kontakte vedia, že pri mne by ste s nadávkami veľmi nepochodili, beriem to tiež za jednu stránku krásy, náš slovník, nejdem sa hrať na nejakú sväticu alebo niečo, to samozrejme nie, mám toľko chýb a od dokonalosti ako takej mám dosť ďaleko, ale každým dňom sa snažím byť lepším človekom. A čo vy? Snažíte sa aj vy?

Vaša Janii!! :* :*


I'm no beauty queen
I'm just beautiful me
!!

3 komentáre:

  1. to si teda napísala krásne :) a som rada, že si katolíčka lebo aj ja som (ach zase sa opakujem :D ) presne tak to vidím aj ja (až na ten pohlad na seba schudnuť by som trochu mohla :D ale nie že by som pre to volačo robila :D) inak ten prvý obrázok je taký strašne zlatunký :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) ale no tak, videla som tvoje fotky, zlatko :) si krásna, veď sme ťa s Luss na TT zglbali, aby si si dala tú fotku v aute a ty si si nakoniec dala úplne inú :D podotýkam však, že tiež krásnu :) tak ten prvý obrázok je fakt krásny! takto by to malo byť! :)

      Odstrániť
    2. ja som si ju tam chcela dať, ale nevydalo lebo bola moc velká a neviem ako mám zmenšiť velkosť jediné čo viem je použiť skicár ale to by si nechcela vidieť ako tá foto dopadla po mojej úprave :D a ďakujem :) hej to dievčatko je tam zlatunké :)

      Odstrániť