streda 15. augusta 2012

Skryté Tajomstvá :) 3.kapitola


Ráno ma prebudili slnečné lúče.Konečne po dlhej dobe svieti slnko. Pozrela som sa na mobil a tam ma čakalo milé prekvapenie. Mala som novú správu! Neznáme číslo. Good night,angle. H. xxx. Harry ? To akože fakt? On je neskutočný, nepoznáme sa ani deň a on mi napíše sms-ku a nazve ma anjelom ? Zasmiala som sa, je milý. Rýchlo som sa osprchovala a urobila rannú hygienu. Zišla som dole , všetci už raňajkovali . 
„ Dobré ráno.“ Pozdravila som im no nik sa mi neunúval pozdraviť iba Sofi a Elizabeth. Dala som Sofi pusu na vlasy a sadla som si za stôl. 
„ Čo si dáš?“ opýtala sa ma Elizabeth 
„ Cereálie s mliekom.“ Odvetila som jej s úsmevom, mám ju rada aj napriek tomu, že nie je moja matka , správala sa ako keby som bola jej. Podala mi krabicu mlieka a cereálii. Aj napriek tomu, že žijem v Anglicku už 7 rokov nezvykla som si raňajkovať klobásu, párky, vajíčka. Jedli sme po tichu , sem –tam sa niečo Elizabeth spýtala a my sme jej jednoducho odpovedali. Keď sme dojedli , vyšla som hore. Prezliekla som sa dala som si pohodlné tepláky a obyčajné biele veľké tričko. Začala som sa učiť a v tom mi do vnútra vtrhla Sofi „ Áno? Deje sa niečo?“ opýtala som sa jej , pomaly zavrela dvere a prišla ku mne . Posadila som si je na kolená 
„ Ja len či ten dnešok platí? Že pôjdeme do knihkupectva.“ Opýtala sa ma pomaly , úplne mi to vyletelo z hlavy. 
„Sofi, prepáč mi to ale mám sa s niekým stretnúť. Úplne som na to zabudla. Odpustíš mi to ?!“ ospravedlnila som sa jej. 
„ Odpustím ti to ak ten NIEKTO , bude chlapec.“ Zašepkala mi do ucha ,vlepila som jej veľkú pusu a zašepkala 
„ Áno, je to chlapec.“ Ona ma radostne objala a potichu povedala 
„ No konečne si sa spamätala!“ skôr ako som niečo stihla povedať vybehla von. Zasmiala som sa , zavrela za ňou dvere a ďalej sa učila.
Katie, neprišla by si mi prosím pomôcť s obedom?“ pomaly otvorila dvere Elizabeth 
Jack s Emou išli do parku.“ 
„Tak to pôjdem veľmi rada.“ Postavila som sa a zišla som s ňou do kuchyne. 
„ Môžeš urobiť šalát.“ Ukázala na čínsku kapustu, paradajky , uhorky a všetko čo k tomu patrí. 
„ Jasné!“ povedala som s nadšením. Milujem robenie šalátov a Lisy to veľmi dobre vedela. Po chvíľke ticha sa ma opýtala 
„ Ty sa nejdeš stretnúť s Aly, že je to tak?“ ako na to prišla? To nie je možné ,že ma odhalila.

ELIZABETH
Zbadala som jej strach v očiach. Musím ju uistiť , že to nie je pre Jacka ,vážne ma zaujíma s kým ide von. Je veľmi pekná, priam krásna. Vždy som chcela mať ryšavé malé dievčatko. Mám ju veľmi rada, veľmi mi na nej záleží ,preto nechcem aby mala predo mnou nejaké tajnosti. Musím jej to povedať , prežila si toho veľmi veľa na svoj vek. Chcem jej byť dobrou macochou.
„Neboj sa, nepoviem to Jackovi ani Eme. Len chcem vedieť či už máš nejakého nápadníka.“ povedala som kľudným hlasom. 
„ Ja...no.... vlastne neviem či to je tak , že ideme na rande. Skôr to bude také kamarátske stretko.“ Celý čas krájala šalát a trošku sa začervenala. 
„ Katie , ja...nechcem aby si mala pre do mnou nejaké tajnosti ,chcem ti byť najlepšou kamarátkou a nie macochou. Veľmi ťa mám rada, chcela by som s tebou urobiť to čo robia spolu ostatné matky a dcéry. Chodiť nakupovať, na manikúru, ku kozmetičke, rozprávať sa o chlapcoch a tak.“ Prestala krájať , utrela si líce. ONA PLAČE! Ale nie, to nebol môj zámer. Objala som ju a dala pusu na vlasy. 
„Ja... vždy som sa tešila na to kedy nastane ten čas a ja si budem užívať so svojou mamou ,ale potom ..... teraz už je neskoro....“ hovorila potichu keď sa už ukľudnila povedala 
„Veľmi rada ťa budem mať za svoju najlepšiu kamarátku a nie za macochu.“ Objala ma ,nebolo to len také hocijaké objatie. Bolo plné lásky, utrpenia, smútku, všetkých zážitkov ktoré si musela za posledné dva roky odtrpieť. Smrť matky znamenal pre ňu úplne nový začiatok. Začiatok s úplne novou rodinou , síce Sofi bola jej polonevlastná sestra ale my sme boli pre ňu úplne nový. Nezabudnem na ten pohľad keď som ju prvý krát uvidela , bola úplne zničená. Ale dosť bolo zlých spomienok. 
„ Tak smiem vedieť kto je tvoj ,,kamarát,, ?“ zasmiala som sa ,bolo mi úplne jasné , že to nie je len kamarátske stretko 
„ Ale musíš mi sľúbiť, že to nikomu nepovieš!“ povedala tajuplne. Posadila som sa a ju som si posadila na kolená ,ako keď bola malá. Je nesmierne ľahulinká a malá. Môže mať tak 164 cm a vážiť tak 48 kíl to je dosť málo na 17 ročné dospelé dievča. 
„Jasné. Budem mlčať ako ryba.“ Sľúbila som jej. 
„Harry Styles.“ Sklopila zrak a začervenala sa , nemo som otvorila ústa. 
„Ale veď to je on...“nechápala som 
„Včera ma pozval von ale čisto ako kamaráti.“ 
„Tak to je... úžsné. Klobúk dole. Ale keď sa toto dozvie...“prerušila ma 
„Sľúbila si že to nikomu nepovieš!“ povedala nešťastne 
„ Neboj! Nikomu nič nepoviem! Veď som ti to sľúbila , budem ticho!“ tvárila som sa, že si zamykám ústa kľúčom a zahodila som ho za seba . Zasmiala , mala som rada keď sa smeje, mala nádherný smiech, každý to vedel.

KATIE
Verím jej. Bolo fajn mať niekoho poblízku komu môžete veriť. Nikdy som nepatrila k obľúbeným dievčatám na našej škole. Mala som zopár kamarátok a aj tie ma opustili v tom najhoršom. Od vtedy nikomu nedôverujem, radšej sa pretĺkam sama životom ako keby mi mal niekto každú chvíľu podrážať nohy a ja sa musím vždycky hore stavať sama. Ale s Lisy to tak nebude, ona je iná , staršia a rozumnejšia .
Dorobili sme obed a dali taniere na stôl ,akurát prišiel Jack a Ema. Zakričala som na Sofi nech príde jesť. O chvíľu zazvonil zvonček, išla som otvoriť a tam stál JOHN! 
„ Áhóóój John! Čo tu robíš ?“pozdravila som ho dlho som ho nevidela , poriadne sme sa vyobjímali a hneď sa tam zjavila aj Ema a Sofi. Všetkých ich vystískal a usadili sme sa za stôl. Je to môj nevlastný brat. Pomohol mi z toho najhoršieho, vždy ma podporoval ale potom odišiel na výšku a ostala som tu sama na všetkých.
„Ten šalát je výborný Lisy.“ pochválil Jack svoju manželku 
„Nerobila som ho ja ale Katie.“ Oznámila mu Elizabeth , ja som sa na ňu vďačne usmiala , ústami naznačila ,,nemáš začo,, a usmiala sa 
„Ďakujem Jack.“ Poďakovala som mu , no on iba ohrnul nosom a jedol ďalej. Zostala som zaskočená , pravdaže ak ja niečo urobím nie je to také dobré ako keby to urobil niekto iný. John si to všimol a chytil ma za ruku a prevrátil oči. 
„Tak čo budete robiť dnes?“ opýtal sa John 
„Nezájdeme niekam ?“ pozrel sa na mňa 
„Áno, áno, poďme do luna parku!“ zvolala nadšená Ema 
 „A ty Sofi kam by si chcela ísť?“ opýtal sa Sofi 
,John „ Neviem mne je to jedno. Len niekam von.“ Povedala skromne 
„ Veľmi rada by som s vami išla ale musím ísť za Ali aby mi dala domáce úlohy.“ Oznámila som im 
„ To je škoda. Pustíme ťa ,ale musíš nám sľúbiť , že nabudúce si nájdeš čas.“ Zasmial sa John 
„ Dobre , sľubujem.“ Usmiala som sa naň ho. 
„Elizabeth poumývam riad, odpočiň si.“ Povedala som jej , vďačne sa na mňa usmiala. „Počkaj pomôžem ti s tým.“ Povedal John a začal utierať riad. 
„Fakt ideš za Ali ?!“ opýtal sa ma s úsmevom. 
„Čo s tým všetci máte. Jasné, že idem . Kam inam by som šla!“ drgla som doňho plecom a perami som naznačila ,,potom,, a on prikývol. Začal mi zvoniť mobil , vybehla som hore. Neznáme číslo. 
„Prosím.“ Ohlásila som sa tak ako zvyčajne 
Katie?“ opýtal sa ma neznámy hlas. 
„Záleží od toho kto sa pýta.“ 
Harry. Harry Styles! Si to ty. Takže čo ? Môžeš dnes tak okolo tretej ?“ opýtal sa ma Harry 
„Hmmm.... musím si to premyslieť.... myslím že by sa tam našla nejaká polhodinka, hodinka. Vieš mám strašne nabitý program.“ Uťahovala som si z neho 
Ha-ha-ha. Tak o tretej pred.. Big Ben!“ nestihla som ani nič povedať a hneď mi zložil. „Šalený šaľenák“ zasmiala som sa...


Mno..ženy keďže ste aé frišne a dali ste 5 komentárov už dnes zľutujem sa a pridám Vám ešte jednu keďže budem 3 dni nečinná...:D chupš..4 dni sorry :D
Dúfam, že sa Vám páči a potešte Katku nejakým pekným komentárom :)
Som si istá že ste do nedele schopné dať aj viac než 5 komentárov a tak si určím 9!! 
Náá hnevajte sa koľko chcete! :D
Ja viem, že to zvládnete! :)
Ľúbime Vás!
Vaša *K :*

12 komentárov: