sobota 22. decembra 2012

Secrets 2.kapitola

Začali sme? Začali.
Pokračujeme? Pokračujeme. :P
__________________________________________________________________


,,Tak si už konečne sadni a povedz mi čo sa stalo." ustarostene sa na mňa pozrela moja najlepšia kamarátka Kris, keď som si premočené veci prezliekla za suché tričko a nadkolienky, ktoré ma vždy zahriali. Zaklopala som jej na dvere po hroznej búrke, ktorá ma zastihla na ceste k nej a premočila ma do poslednej nitky. Po tom, čo som nastúpila na lietadlo, som jej zavolala s prosbou o ubytovanie aspoň na čas, kým si nenájdem vhodný byt aj prácu.

,,No vlastne. Ďakujem." vďačne som sa na ňu pozrela, keď ma obtočila do deky a do rúk mi podala horúci čaj, aby som sa nejako zohriala.
,,J-ja ušla som od Roba." vykoktala som zo seba a Kris až zabehol dúšok čaju, ktorý práve usrkla z hrnčeka.
,,Čože? Ušla? A to prečo?" zaskočene sa na mňa pozerala a čaj pre istotu položila na stolík.
,,Totiž ..on..on ma bil." povedala som zahanbene a sklopila som zrak.
,,Pre Krista. Veď Rob vyzeral byť tak milý a pozorný. Stále bol k tebe dobrý." nechápavo sa na mňa pozerala a ja som nevedela, ako jej to mám vysvetliť. Dnes ráno som spozorovala na mojom pleci novú modrinu a tak som si odkryla postihnuté miesto a ukázala som ho Kristen. Hrôzou zhíkla a presadla si ku mne.
,,Včera ma poprvýkrát znásilnil a to bolo poslednou kvapkou mojej trpezlivosti." precedila som pomedzi zuby a pozrela som sa na Kris, ktorá vedľa mňa len nemo sedela. Rozhodla som sa jej povedať všetko. ,,Trvá, teda trvalo to už niečo cez 4 mesiace. Začalo sa to pri nejakej hádke, na ktorej dôvod si už ani nepamätám. Vtedy mi dal prvú facku a od vtedy sa to nejako ťahá. Viem, mala som ho opustiť už dávno, ale bála som sa." snažila som sa zastaviť slzy, ktoré sa mi tlačili do očí, ale jedna si aj tak našla cestu
cez hrádzu mojich viečok a pomaly padla na moje líce. Rýchlo, bez toho, aby si to Kris všimla som ju zotrela a potlačila som všetky ostatné do úzadia.
,,Ten bastard!" zavrčala pomedzi zuby, ale jej pohľad, ktorý upierala na mňa bol plný strachu.
,,Kris ak sa bojíš, že ma tu nájde ja odídem. Nebudem ti robiť problémy ani nič podobné." smutne som sa na ňu pozrela.
,,Nie! Laura, tak to nieje! Ja len..stále nechápem ako som si mohla myslieť, že je skvelý chlap pre dievča ako si ty a teraz sa dozvedám také veci." smutne sa na mňa pozrela a ja som sa rozochvela, aj keď ma hriala dosť hrubá deka.
,,Prepáč ak som ti zmarila ilúzie o dokonalom chlapovi, ale ja na nich asi nemám veľké šťastie." smutne som sklopila zrak, aby som znova zakryla slzy tlačiace sa do mojich očí.
,,No ták, Lari, všetko bude dobré." vytiahla na mňa moju prachom zapadajúcu prezývku a pevne ma objala okolo pliec čím spôsobila, že som sa jej rozvzlykala na ramene.
,,Len prosím nikomu to nepovedz. Absolútne nikomu! Prosím, sľúb mi to." prosila som ju, keď som videla jej nevrlý pohľad.
,,Ale musíme to niekomu povedať. Najlepšie polícii." namietala Kris a ja som zhíkla hrôzou.
,,Nie! Prosím, tak by ma našiel a jemu by nič nedokázali. Kris prosím, nie nehovor to nikomu. Chcem začať nový život a nepokračovať v tom starom. Chcem si nájsť prácu a nový byt. Proste chcem žiť." prosenlivo som sa na ňu pozerala a na jej tvári som zbadala výraz hlbokého rozmýšľania, až sa jej nakoniec tvár ukľudnila a jemne sa na mňa usmiala.
,,Dobre. Máš moje slovo, že to nikomu nepoviem." povedala a zdvihla ruky do obranného gesta, keď som si ju premeriavala pohľadom.
,,Ďakujem ti za všetko. Aj za to, že tu môžem chvíľu bývať." vďačnosť v mojich slovách sa nedala prepočuť a tak som sa jemne usmiala.
,,Ale, to nestojí za reč. Vieš, že ja ťa zbožňujem aj keď nám tá vzdialenosť bránila vídať sa dosť často. Lenže teraz si tu a bodka! Dúfam, že tu pobudneš čo najdlhšie." usmiala sa na mňa a ja som sa jej hodila do náruče.

***

,,Happy Birthday to yooou! Happy Birthday to yoooou! Happy Birthday dear Laura! Happy Birthday to yooou!" spieval slabý hlások, ktorého majiteľka stála len pár milimetrov od môjho ucha. Och, narodeniny. To asi len ja viem zabudnúť na vlastné narodeniny. 19 rokov. Som stará.
,,Čo ti šibe?" ozvala som sa rozospato a s prižmúrenými očami som sa pozrela na Kristen, ktorá nado mnou stála s minimuffinom, v ktorom bola zapichnutá sviečka.
,,No tak takúto reakciu som fakt nečakala." rozosmiala sa Kristen a hodila sa ku mne na gauč, kde som prespala túto noc. Prešúchala som si oči a sadla som si do tureckého sedu.
,,Prepáč, ale ja sama som zabudla na moje narodeniny, takže si sa nemusela obťažovať!" zasmiala som sa a prehrabla som si vlasy, ktoré museli určite striehnuť na všetky svetové strany.
,,Zabudnúť na vlastné narodeniny? Si normálna? Nie niesi." odpovedala si sama na svoju otázku a ja som vybuchla smiechom ,,no dobre priznám sa, že ak by nebolo upomienky na fb, že máš narodeniny ani ja by som to nevedela" povedala a ja som sa rozosmiala ešte väčšmi.
,,Tiež si sa nemusela priznať." zahriakla som ju a do hlavy som jej hodila vankúš.
,,Musela. Ako by som ti inak vysvetlila, že nemám darček?" úprimne sa na mňa pozrela tiež zadŕžajúc smiech.
,,Ty pre mňa nemáš darček?" smutne som odula spodnú peru a hrala som sa, že sa idem rozplakať.
,,Nie, ale dnes to vynahradíme! Pôjdeme nakupovať!" povedala víťazoslávne, ale ja som svoj výraz naschvál nezmenila, aby som vedela jej reakciu ,,Netvár sa tak už a sfúkni tú sviečku! Želaj si niečo!" zahriakla ma a drgla do mňa, pričom mi pred nosom mávala s muffinom. Zasmiala som sa a s vrúcnym želaním na srdci som ju sfúkla, pričom som sa spokojne usmiala.
,,Čo si si želala?" zvedavo sa ma opýtala Kris a ja som sa rozosmiala.
,,Nesmiem ti to povedať, lebo sa to nesplní!" zasmiala som sa, zhodila som zo seba deku a chcela som sa postaviť, aby som prešla do kúpeľne.
,,Smieš a smieš! Povedz mi to" nariekala ako malé dievčatko, ktorému nechcú vrátiť obľúbenú bábiku a nohou dupla o zem. Celým bytom sa rozľahol môj zvonivý smiech a ja som sa zavrela do kúpeľne.




Komentáre dole poprosím.





  

15 komentárov:

  1. <3 úúúžasné ja neviem čo k tomu povedať..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. perfektna cast :)) aa uz neviem co by som ti tu napisala :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pašo, juuuj, skvelá, najlepšia časť!! veta: ,,Prepáč ak som ti zmarila ilúzie o dokonalom chlapovi, ale ja na nich asi nemám veľké šťastie" mi vyčarila úsmev na perách, pretože ako náhle nájde Niallera a dá sa s ním dokopy, toto jej vyhlásenie sa zmení :) juuj strašne sa teším na ďalšiu, už teraz môžem s určitosťou povedať, že Secrets sa dá..trepem!! ZBOŽŇUJEM TO!!! :*

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super to je !! :) už nech je dalšia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hohá, tak to je boží část , absolutně boží :3
    Upomínky na fb, to známe :D A ten muffin se svíčkou, ťuťu :*
    Těšing na dalšííí ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Užasné ! ;) rýchlo ďalšiu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hahaha!! :D:D :D super to je ! :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ááá geniaaalne to je !! :D:D úplnbe peckové ! :D :D :D sa teším na ďalšiu !! ;)))

    OdpovedaťOdstrániť