sobota 21. júla 2012

Christmas time (by Janii)


ahojte žubrienky :* takže aj keď je leto, trošku sa zchlaďme, je tu moja nová jednodielovka :) a je písaná špeciálne pre Moniku :) ktorá ma vždy poteší úžasným komentárom :) aj hlavná postava je inšpirovaná ňou :)

Hope u like it!!..Janii   

„Zlatko ja ti ten ovládač podám. Nemôžeš sa predsa unavovať.“ bežal som do obývačky.
„Harry, je to len ovládač. Nechcem zodvihnúť tank.“ krútila hlavou a odpila si z mrkvového džúsu, ktorú ju naučil piť samozrejme Louis. Pohárik položila naspäť, ale to som už ja sedel v jej blízkosti.
„Ja len nechcem nič zanedbať.“ usmial som sa a zobral ju za ruku.
„Som v druhom mesiaci, len v druhom mesiaci. Ak budeš takto vyvádzať až do deviateho, zbláznim sa z teba.“ zamračila sa a vytrhla mi ovládač z ruky. Z rohu sa vyrútili naše dve radosti s obrovským krikom.
„Nechyt..“ kričala Jamie.
„Toby, Jamie. Trošku tichšie, mamička relaxuje.“ napomenul som ich a za to som si od svojej manželky vyslúžil dosť pevný stisk.
„Ale oci, mamka relaxuje stále. My chceme ísť von.“ oponovala mi vždy hyperaktívna Jamie.
„Von, von!“ pridal sa k nej aj o minútu starší brat Toby.
„No ocko, ako zvládneš nátlak svojich detí?“ otočila sa na mňa Mona.
„Jednoducho.“ vytiahol som sa z gauča. „Wrr..“ zavrčal som a deti hneď vedeli čo to znamená. Začali sme sa naháňať po celom dome. Mona sa len smiala, ale so šťastným výrazom sledovala svoje zdravé a vždy vysmiate 5-ročné dvojičky. Po dosť dlhej naháňačke sme všetci traja unavení zakotvili pred krbom.
„Mamíí?“ Jamie svoj pohľad odlepila od titlajúceho ohňa a zahľadela sa na mňa a Monu vo vrúcnom objatí.
„Áno zlatíčko?“ pohladila ju po jemnom líčku.
„Som hladná.“ niekedy si myslím, že Jamie je po Niallovi a nie po mne. Za to Toby, ten je celý ja. Už odmalička bol kamarát so všetkými dievčatami z pieskoviska a v škôlke mal na každý deň inú frajerku aj s bábikou. Čo už, gény sa nezapreli a husté hnedé kučery so zelenými očami sú ako magnet na baby. Viem o tom svoje. Veď na staré Stylesovo kúzlo podľahla aj samotná Mona. Bola Niallovou kamarátkou ešte z detstva, no a jeden deň stačil na to, aby som vedel, že s tou ženou sa raz ožením. A stalo sa.
„Jamie, v chladničke je šalát. Kľudne ho môžeš zjesť celý. Zober so sebou aj Tobyho a napapajte sa. Ja s ockom vás tu počkáme.“ povedala s pokojným hlasom.
„Dobre.“ postavila sa a ťahala aj svojho brata. „Poď bro. Stavím sa, že budem v kuchyni skôr ako tie tvoje kučery.“ zabrdla do neho a už obaja bežali do vedľajšej miestnosti.
„Chvíľu sami.“ vzdychol som si a hneď pobozkal moju krásku.
„Harry?“ bruškami prstov ma pohladila po tričku na hrudi. „Ľúbim ťa. Nás.“ naše pery som spojil v nádherný bozk.

O dva dni neskôr

„S čím ti mám pomôcť?“ priplietla sa ku mne do kuchyne.
„S ničím. Vari neveríš v moje kuchárske znalosti?“ zazrel som.
„Nie, nie. To by som si ani nedovolila Mr. Styles, ale aj ten najväčší expert môže potrebovať pomoc, nie?“ hodila na mňa psi oči.
„Ale ja nie, Mrs. Styles.“ vyplazil som jej jazyk, ale behom sekundy som si ju za úzky driek pritiahol k sebe a pobozkal.
„Harry, ale ja sa nudím.“ prosíkala.
„Zlatko, vieš, že musíš oddychovať.“
„Ach, zase toto. No vidím, že v kuchyni nepochodím asi ani s krájaním uhorky, alebo také niečo. Idem teda za tými dvoma do obývačky ozdobovať stromček.“ zdutá odišla do vedľajšej miestnosti. Len som sa zasmial a znovu pokračoval v príprave štedrovečerného pokrmu. Dnes je večera u nás. Každý rok je u rodiny niektorého iného. Túto tradíciu si držíme už pár rokov. Vlastne odvtedy, ako sme so svojimi priateľkami aj bývali. S chalanmi som sa rozprával, či by nebolo lepšie, keby to tento rok zobral niekto iný, predsa, Mona je tehotná a nechcem, aby sa zbytočne stresovala. Do debaty nám, ale vošla samotná obžalovaná, veď čo by nie, keď naša základňa bola v obývačke, a pustila na mňa krik, že tradície sú tradície a všetko bude v poriadku. Nakoniec, po dlhom rozhovore za dverami spálne, kde som použil všetky, ale naozaj všetky presvedčacie metódy, som ju prehovoril aspoň na to, že variť budem ja. Zdráhala sa, ale nakoniec prijala. Chcela pomáhať a ja som jej to možno aj sľúbil, ale teraz je to o inom. Preto tak vyvádzala.
Nakukol som spoza dverí a videl ju ako objíma malého Tobyho a Jamie okolo nich behá s malým snehuliačikom v rukách. Na vrchu, na tej najvyššej halúzke je už zlatá hviezda, ktorá symbolizuje, že Vianoce sú už skutočne tu.

„Ahoj braček.“ vítal som sa s Liamom, ktorý v ruke zvieral fľašku vína. „Dan.“ usmial som sa na moju brčkavú švagrinú. Za nimi cupitala malá Sandy, úplná kópia jej matky, ale s hlasom ako zvon po otcovi. Topánky oprášili od snehu, ktorého je tento rok naozaj hojne, kabáty si vyzliekli a posadili sa za stôl. Úlohu debatného krúžku sa zhostila Mona a išlo jej to naozaj dobre. Ja som behal z kuchyne k dverám a naopak.
„Ahojte.“ uvítal som rodinu Malikovú a Horanovú, ktorá prišla spolu.
„Harry, čo tá zástera?“ doberal si ma Zayn. „Takže už ťa majú, hej? Si totálne pod papučou.“ zasmial sa a tiež si dal dole kabát.
„A čo si myslíš, kto vám dnes varil, hm? Nando´s?“
„Čože vy ste objednávali z Nando´s?“ kto sa to asi spýtal? Bola to Niallova manželka Kate, ktorá sa svojho manžela snaží od Nando´s a podobných rýchlych občerstvení, držať na míle ďaleko.
„Neboj sa.“ zasmial som sa a poslal ich do jedálne. Zayn si za ruku viedol svoju snúbenicu Sarah, no a Niall bol v pätách svojej manželke Kate a na rukách niesol maličkú Kathrin. Pol ročnú princeznú.
„Kde je boo bear?“ spýtal sa, ako vždy vydesený Liam. Ani som mu nestihol odpovedať, už náš zvonček divoko vyzváňal.
„Ahoj bro.“ objal som svojho najmilšieho z bratov.
„Hi sweety.“ ťapol ma po zadku a ja som vedel, že sme už naozaj všetci. Po jeho pravej ruke stála El, krásna ako sa na modelku patrí a za nimi cupital 2 a pol ročný synček Larry.
„Poď zlatko.“ zobrala si svojho miláčika jeho maminka a všetci sme prešli do jedálne. Posadili sme sa za stôl, každý mal vyhradené miestečko. Ako je zvykom najprv sme sa pomodlili. Keďže Zayn je iného náboženstva, rovnako ako aj Sarah, oni mlčali. Neskôr sa pomodlili len oni dvaja a to sme mlčali naopak my. Po úvodnej ceremónii som vzal do ruky pohár vína a predniesol prípitok.
„Chcel by som vám všetkým poďakovať, za to, že ste nás navštívili v tento nádherný večer a..“
„Harry, skús menej vážne. Nie si na pohrebe.“ zabrdol do mňa Lou a všetci sa začali smiať.
„Ako rozkážeš miláčik. Proste ďakujem za krásny rok, ktorý sme mohli prežiť takto spolu. Za naše zdravé deti. Tie narodené aj tie ešte nenarodené.“ moju Monu som chytil za ruku. „Ďakujem hlavne za takú úžasnú rodinu akú mám ja. Môže mi ju naozaj každý závidieť.“ očami som prešiel po každom článku môjho šťastia. „Tak teda pripíjam hlavne na to zdravie a na našu Directioner family.“ všetci sme si odpili z pohárov a pustili sa do večere. Každý jedol akoby to bolo posledné jedlo ich životov. Niall sa pred Kate chcel krotiť, ako to robí vždy, ale ako náhle sa otočila mal v sebe veľkú lyžicu šalátu. Na rad prišiel aj tradičný koláč, po ktorom zjedení už bol každý plný. Taniere sme nechali taniermi, umyje sa to potom a spoločne sme sa presunuli do obývačky k stromčeku. Darčeky si dáme až zajtra. Už každý vo svojom dome. My máme inú tradíciu. Každé Vianoce sedíme takto okolo krbu a spomíname na zážitky z toho roku. Nerobíme to na Silvestra, tam už iba oslavujem. Dnes sa spomína.
„Niall, pamätáš, keď som ti vtedy stiahol nohavice.“ začal Lou.
„Áno, kto by zabudol. Ale spomíname na udalosti tohto roka a nie z pred 1O rokov Lou.“ napomenul ho Niall.
„Spomíname. Je jedno v akom časovom pásme sa nachádzame. Proste spomíname.“ obraňoval sa Lou.
„Alebo..“ zahútal sa náš vtipálek. „Vtedy keď..“
„Aha, oci snežíííí.“ prerušil ho malý Larry sediaci mu na kolenách.
„Synček, máš pravdu. Perinbaba sa hompáľa na perine.“ zasmial som sa.
„Von, von.“ začali poskakovať Toby aj Jamie. Samozrejme, že sa k nim pridala Sandy aj Larry a keby malá Kathrin vedela rozprávať a chodiť, isto by už boli piati. S otáznikmi v očiach som sa pozrel na moju Monu a ona len prikývla.
„Čo tu budeme takto sedieť. Spomienky nám hádam neuletia. Treba načerpať nové zážitky.“ postavila sa a mierila ku skrini. Rovnako ako všetci, som aj ja prešiel ku botníku a obul teplé zimné topánky.
„Zlatko, dávaj si pozor. Nie že sa šmykneš.“ pohladil som moju tehotnú manželku po už trošku vypuklom brušku.
„Tak ma musíš chytať.“ zasmiala sa a jemno ma pobozkala. Obliekol som aj naše ratolesti. A takto, celá naša rodina sme vybehli na ulicu. Deti sa hneď hodili do snehu a začali sa guľovať. Ja som si spravil naozaj dosť pevnú snehovú guľu a hodil ju Louisovi rovno do chrbta.
„Styles!“ skríkol a začal ma naháňať. Behali sme po ulici ako sprostí. Každý naháňal každého a snažil sa ho trafiť.
„Bacha!“ zakričal Niall, ale ja som nestihol zareagovať. Mokrá snehová hmota mi pristála presne na mojich kučierkach. Zvraštil som tvár a snažil sa dať to dole.
„Ukáž.“ prišla ku mne Mona. Zvyšky snehu mi odstránili a venovala mi ešte dokonalý úsmev.
„Ľúbim ťa.“ pošepkal som jej, kým naše deti behali okolo nás.
„Ja viac.“ zaškerila sa a silno ma objala.
„Hej, vy dve hrdličky. Ste dlho suché?“ skríkol Lou a už ku nám letela jedna nádielka. Rozutekal som sa za ním a hodil ho do hŕby snehu. Pridali sa k nám aj ostatný chalani a spoločne sme sa dusili v tej kope bielej hmoty ako 5 ročný.

„Ahojte.“ zakýval som Paynovcom a zamkol dvere.
„Konečne sami.“ usmial som sa a sadol si k Mone na gauč. Deti už spali a riad bol uprataný. Stlmil som svetlá a oheň v krbe ešte viac podporil.
„Harry?“ chytila ma za ruku. „Nikdy som nemala veľkú rodinu, ale našu rodinu budem milovať aj keď bude ako pol Anglicka.“ zasmiala sa a bližšie sa ku mne natisla. Rukou som je pohladil bruško a vyložil nohy na stolík.
„Malá Darcy.“ zašepkal som.
„Čože?“ tichúčko, akoby nechcela rušiť túto chvíľu sa opýtala.
„Bude to malá Darcy. Cítim to. Bude mať krásne oči po tebe a po mne zdravú drzosť. Dlhé hnedé vlasy budú jej prednosťou a zamatový hlások bude ako zvonkohra pre uši.“ mám to už všetko naplánované.
„Aký si si istý.“ zasmiala sa. „Aj o dvojičkách si vravel, že to budú isto dvaja chlapci. Dievčatko si ani nepripúšťal. Spomínaš?“ pripomenula mi.
„No..ale na druhý krát mi to vyjde. Verím tomu. Sú Vianoce. Nekaz mi radosť.“ otočila sa ku mne a ja som našu lásku spečatil bozkom.
                                                     vaša Janii :)..coment!

5 komentárov:

  1. Joj, to je tak romantický a přitom srandovní! Úžasný Janii! :) :*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ďakujem :) teraz sa cítim ako keby som ja mala narodeniny, nie ty :) keby ma tu vidíš :D usmievam sa tu jak slniečko na hnoji, aká som šťastná :D celý deň sme doma robili, lebo prerábame, ale ja som musela prísť sem a prečítať si čo je nové (aj keď sú už pomaly 2 hodiny v noci) :) a nájdem tu toto, nádherné, vážne ďakujem :) vôbec som to nečakala :), Harryho mám strašne rada :) teraz už sa mi môže o ňom aj snívať :) malo to super príbeh, škoda, že to nie je realita, ale je to krásna predstava :) (obzvlášť, keď to napíšeš ty tak dokonale :) ) dokonca si sem dala aj moje obľúbené Larry moments :) takže som sa aj zasmiala :D Larry 4ever :) a Niall chudáčik ako sa chcel krotiť v jedle :D btw som rada, že táto jednodielovka sa skončila dobre, urobila si mi radosť na poriadne dlho :) , ani nedokážem popísať ako sa strašne teším :) a ešte raz ĎAKUJEM :* zbožňujem tvoje príbehy a ako som hovorila vždy ich budem čítať a keď budeš chcieť tak aj komentovať ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jejooooo to je supeeeeeeeer....:D uplne skvele píšeš naozaj...ja už som čítala nejaké tie príbehy ale tvoju sú naj :)

    OdpovedaťOdstrániť